x
x
Haet nyt kategoriassa {{$data.getCategoryName() | lowercase}} (poista)
{{ $data.getCategoryName() }}
×
Etsi tuotteita... Hae tuotteita kategoriassa {{$data.getCategoryName() | lowercase}}... Etsi tuotteita... Hae... Etsi tuotteita... {}
× Kategoriat
 • Yleiset tiedot

  Tässä tekstissä käsittelemme asioita, jotka tulee huomioida matkapuhelinta ostaessa.

  Ostovinkkejä
  Huomioi seuraavat asiat uutta matkapuhelinta ostaessa:

  1. Mieti mitä matkapuhelimella haluat tehdä, niin ettet osta esimerkiksi puhelinta, jossa on kaikenlaisia hienoja toimintoja, vaikka haluat vain käyttää sitä soittamiseen. Tämä säästää paljon rahaa ja tarpeetonta akunkäyttöä.
  2. Huomioi stand-by aika ja puheaika. Stand-by aika on aika, jonka akku kestää kun puhelinta ei käytetä. Puheaika kertoo kuinka kauan täydellä akulla voi puhua.
  3. Huomaa, että suuri näyttö ja kivat lisätoiminnot kuluttavat samaa akkua kuin puhuminen.
  4. Ota huomioon, että matkapuhelimessa voi olla SIM-lukko. SIM-lukko huolehtii siitä, että matkapuhelinta voi käyttää ainoastaan sen operaattorin SIM-kortilla, jonka kanssa sopimuksesi on. GSM:n voi usein vapauttaa SIM-lukosta maksua vastaan.
  5. Jos matkustat paljon ja haluat aina olla tavoitettavissa, valitse matkapuhelin, jossa on Quad-kaista. Tämän avulla voit soittaa kaikkialla maailmassa.

  Samsung GalaxyMatkapuhelintyyppejä
  Matkapuhelimia on monia erilaisia, mutta ne voi luokitella viiteen pääryhmään:

  • Perinteinen: neliskanttinen matkapuhelin, jossa ei ole liikkuvia osia käyttöä varten (kuten avattavaa tai liukuvaa kantta). Kosketusnäytölliset puhelimet kuuluvat usein tähän ryhmään. 
  • Simpukka: avattava matkapuhelin, yleensä kompakti. Näyttö ja näppäimistö ovat sisäpuolella. Useimmiten ulkokuoressa on myös pieni näyttö, josta näkee kuka soittaa avaamatta puhelinta.
  • Avattava / liukukansi: Nämä matkapuhelimet avataan liu’uttamalla näyttö ylöspäin kääntämisen tai pyörittämisen sijaan. Näppäimistö tulee näkyviin, kun päälipuoli on liu’utettu ylös.
  • Senioreille suunnatut mallit: Nämä puhelinmalit ovat helppoja käyttää ja sisältää esimerkiksi isot näppäimet ja kovemmat äänet. 

   

  Matkapuhelimen toiminnot
  Matkapuhelimen tärkein toiminto on luonnollisesti soittaminen, mutta muita toimintoja on myös pitkä rivi. Yleisimpiä ovat:

  • KameraNokia Lumia
  • Kosketusnäyttö
  • Internet
  • Sähköposti
  • MP3-soitin
  • FM-radio
  • Bluetooth
  • Infrapuna
  • Ääninauhuri

  Muita mahdollisia vaihtoehtoja ovat herätyskello, pelit, laskukone, mahdollisuus säveltää soittoääniä ja tapettien lataaminen.

  Matkapuhelimien tekniset mahdollisuudet
  Lähes kaikissa matkapuhelimissa on nykyään noin viiden megapikselin kamera, mutta 8 tai yli kymmenen megapikselin kamerakaan ei ole harvinaisuus. Stand-by aika kännyköissä on keskimäärin 350 tuntia ja puheaika 6 tuntia. Kännykän sisäinen muisti vaihtelee 12 MB:stä 64 GB:iin (riippuen puhelimen toiminnoista) ja usein muistia pystyy lisäämään SD-kortilla. Myös Wifi kuuluu usein kännykän varusteisiin. Lisäksi uusimpiin matkapuhelimiin voi kuulua gps-vastaanotin. Myös NFC (near field communication) alkaa yleistyä hitaasti. NFC:llä voi esimerkiksi suorittaa maksun kaupassa tulevaisuudessa.

  Matkapuhelimien lisätarvikkeet
  Antaaksesi kännykällesi hieman persoonallisuutta ja käyttömukavuuden parantamiseksi on suunniteltu monia lisätarvikkeita. Matkapuhelimen lataamiseen käytettävä laturi tulee paketissa mukana. USB-kaapelin avulla saa puhelimeen tallennetut tiedot siirrettyä tietokoneelle lähes silmänräpäyksessä, ja toisinpäin. nykyään USB-kaapeli toimii myös laturina. On tietysti hauskaa yrittää selvittää kännykän mahdollisuuksia kokeilemalla, mutta jos haluat oppia käyttämään sitä nopeasti, tai jos haluat että vastaus ongelmiin löytyy käden ulottuvilta, niin käyttöohje tarjoaa siihen ratkaisun. Uuden akun avulla voit käyttää kännykkää jälleen täydellä teholla. Muista kierrättää vanha akku! Jos puhelimessa ei ole tarpeeksi tilaa kaikille valokuville, soittoäänille tai videoille, kannattaa harkita muistikortin hankintaa. Suojataksesi matkapuhelintasi voi sille hankkia pikku pussukan tai kotelon. Muista, että on laitonta pitää puhelinta korvalla ajaessa. Ideaalin ratkaisun tähän ongelmaan tarjoaa bluetooth headset tai car kit. Muita matkapuhelimien lisätarvikkeita voit tarkastella kategoriassa matkapuhelinten lisätarvikkeet.

  Uusimmat kehitykset matkapuhelinten sarallaApple iPhone
  Koska iPhone:sta tuli hitti, on lähes kaikki markkinoille tulevat matkapuhelimet varustettu kosketusnäyttöllä. Uusimmissa kännyköissä on gps-vastaanotin ja alumiiniset puhelimet ovat erittäin haluttuja. Vaikka kännyköiden koosta ei enää aikoihin ole tehty numeroa, niin niiden paksuus on tärkeä: mitä ohuempi, sitä parempi! Myös kuvanlaatu ottaa harppauksia parempaan. Suurimmalla osalla kännyköitä saa jo hyviä kuvia; 5 megapikseliä on ennemmin sääntö kuin poikkeus. Android puhelimet ovat tällä hetkellä kova sana, jotka ovat nostaneet suosiotaan iPhoneja vastaan. Androidin ja IOS:n lisäksi muita älypuhelin käyttöjärjestelmiä ovat Symbian, Windows Phone ja MeeGo. Eri puhelimet käyttävät eri käyttöjärjestelmiä ja itsellesi parhaan löydät kokeilemalla itsellesi sopivan kokeilemalla.

  Suosituimmat matkapuhelinmerkit
  Suosittuja matkapuhelinmerkkejä ovat Apple (iPhone), HTC, Nokia, Sony-Ericsson ja Samsung. Kun Apple ja Samsung tuottavat innovatiivisia ja kaikista hienoimpia designeja, on Nokia taas tunnettu hyvästä laadusta ja kestävyydestä. HTC on rakastettu business-maailmassa koska se synkronisoituu hyvin Microsoft Outlook:in ja Exchange:n kanssa ja myös sen futuristisen ulkonäön vuoksi.

  Lisätietoa saat matkapuhelimet-kategorian teknisistä tiedoista. Voit myös katsoa usein kysyttyä matkapuhelimista.

  Suosittuja matkapuhelimia

  Nokia Lumia

  Samsung Galaxy

  Apple iPhone

  Vertaile täällä matkapuhelimia ja löydä paras vaihtoehto!

   

 • Usein kysytyt kysymykset

  Mikä on sim-lukko ja miten saan sen poistettua?
  Matkapuhelimessa oleva sim-lukko esiintyy usein sellaisissa matkapuhelimissa, jotka on ostettu prepaid-kortin kanssa. Operaattori haluaa tällä tavalla estää matkapuhelimen käytön muissa matkapuhelinverkoissa, tai jopa muilla saman verkon SIM-korteilla. Matkapuhelin, jossa on muu kuin alkuperäinen SIM-kortti, ei toimi. On näin ollen mahdollista, että toinenkin saman verkon SIM-kortti hylätään. Tarkasta ennen kaikkea kunnolla, onko matkapuhelimessa SIM-lukko. SIM-lukon poistamiseen operaattori voi laskuttaa yli 100 euroa. Tietyissä olosuhteissa operaattori poistaa SIM-lukon ilmaiseksi, lue näin ollen sopimuksen ehdot. SIM-lukko voidaan poistaa missä tahansa puhelinkaupassa.

  Voinko soittaa matkapuhelimellani myös ulkomailla, ja voidaanko minulle sinne soittaa?
  Kyllä, mikäli laite sopii sen maan matkapuhelinverkkoon, jossa olet, ja matkapuhelinoperaattorillasi on roaming-sopimus. Euroopan sisällä käytät kaksitaajuutta (900 ja 1800 MHz). Amerikassa ja Kanadassa radioidaan toisessa verkossa (1900 MHz), jota varten tarvitset kolmitaajuuspuhelimen. Monissa laitteissa on vakiona kaksitaajuus. Jos lomailet pelkästään Euroopassa, on tällainen malli riittävä. Uudemmat mallit ovat usein kolmitaajuuksisia, ja muutamat ovat jopa nelitaajuuksisia (850 MHz). Nelitaajuuspuhelimella voit olla 100-prosenttisen varma, että olet tavoitettavissa joka puolella maailmaa. Tämä tekniikka on käytössä myös PDA:issa ja käsitietokoneissa. Itse laitteen tekniikan lisäksi on operaattorilla oltava myös roaming-sopimus ulkomailla olevan operaattorin kanssa. 'Roaming' tarkoittaa vain sitä, että ulkomailla olevaa matkapuhelinverkkoa voi (väliaikaisesti) käyttää. Suomalaisilla matkapuhelinoperaattoreilla on kaikilla 'roaming'-sopimuksia ulkomaisten vastaavien kanssa, yhdellä kuitenkin ehkä useammassa maassa kuin toisella. On näin ollen tärkeätä ottaa selvää millä operaattorilla on missäkin maassa 'roaming'-sopimus, mikäli käyt usein ulkomailla ja haluat käyttää siellä puhelintasi.

  Minulla on jo liittymä ja haluan vain uuden laitteen. Onko se mahdollista?
  Kyllä käy. Laitteessa ei tällöin saa olla sim-lukkoa.

  Mitä on GPRS ja miten se toimii?
  GPRS on nopeampi tapa lähettää ja vastaanottaa dataa matkapuhelimella. Se on aina-päällä-liittymä (online), jolla laiteella pääsee internetiin, WAP:iin tai yrityskohtaiseen intranetiin. Kaikissa laitteissa ei ole GPRS-toimintoa. Voidaksesi käyttää GPRS:ää, on operaattorilta hankittava erillinen tietopaketti.

  Mitä on UMTS?
  UMTS tarkoittaa Universal Mobile Telecommunications System. Se on kolmannen polven matkapuhelintekniikkaa, nopeuden ollessa jopa 2 megabittiä sekunnissa. Se on laajakaistayhteys dataa varten. Suomessa UMTS on jo käytössä, ja tätä tekniikkaa tukevia laitteitakin on olemassa.

  Mitä on WAP ja miten se toimii?
  WAP mahdollistaa tietojen ja palvelujen saannin puhelimella, kuten uutiset, urheilua, matkoja, raha-asioita ja viihdettä. Se on järjestelmä, joka lähettää internetsivulla olevaa tietoa matkapuhelinverkon kautta niin, että voit lukea sitä puhelimen näytöllä. WAP-puhelimella voidaan myös lähettää sähköpostiviestejä. Kaikissa laitteissa ei ole WAP-toimintoa.

  Pääsenkö minä puhelimellani internetiin?
  Kyllä, mikäli sinulla on WAP- tai GPRS-puhelin, voit käyttää tietoja liittämällä se PDA:han tai sylimikroon (kaapelilla, infrapuna- tai bluetooth-yhteydellä). Voit sitten käyttää puhelinta modeemina ladataksesi webbisivuja, sähköposteja ja muita internet-sovelluksia.

  Autossa on käytettävä handsfree-toimintoa. Toimiiko se kaikilla laitteilla?
  Lähes kaikilla laitteilla voi käyttää handsfree-toimintoa. Se käy joko lisälaitteilla (langaton kuuloke, korvake tai autosarja), tai laitteessa itsessään olevilla handsfree-toiminnoilla.

  Suosittuja matkapuhelimia:
  Nokia Lumia
  Samsung Galaxy
  Apple iPhone

 • Termien selitykset

  Alla lista matkapuhelimien teknisistä termeistä selityksineen.

  Animaatiot
  Tämä kertoo tukeeko puhelin animaatioita. Tässä tarkoitetaan animaatioita valikossa, ja matkapuhelinta avattaessa ja suljettaessa.

  Akku
  Ilmoittaa puhelimen mukana toimitetun akun tyypin. Li-Ion -akut ovat parhaita, ottaen huomioon, että ne voidaan ladata varsin usein ilman yleisesti tunnetun 'muistivaikutuksen' aiheuttamista, jolloin akku kestää aina vain lyhemmän aikaa. NiMH- ja NiCAD-akkuja voidaan myös ladata, mutta niitä vaivaavat juuri tämä 'muistivaikutus'.

  EFR - Enhanced Frequency Rate
  Enhanced Frequency Rate on menetelmä, jolla puheääntä voidaan parantaa käyttämällä GSM-tekniikkaa paremmin hyväksi. Erikoiskoodauksella voidaan lähettää enemmän tietoja, jolloin ääni kuuluu kirkkaammin ja selvemmin. Useat puhelimet tukevat EFR:ää, ja useissa puhelimissa on tämä toiminto ensin aktivoitava valikossa.

  EMS - Extended Messaging Service
  Tämä kertoo pystyykö puhelin lähettämään "pitkiä" SMS-viestejä ja "in-line graphics". "Pitkät" SMS-viestit ovat itse asiassa tavallisesti sarja normaaleja SMS-viestejä, joiden edessä on erikoiskoodi, jotta puhelin tiedostaa, että irralliset SMS-viestit muodostavat varsinaisesti 1 pitkän SMS-viestin. Lähes kaikki Nokian puhelimet tukevat EMS:ää.

  FM-radio
  Joissakin malleissa on sisäänrakennettu FM-radio, tai valinnainen, erikseen liitettävä FM-radio. Radiota voi kuunnella (tavallisesti) mukana seuraavilla kuulokkeilla.

  Java-tuki
  Tämä kertoo pystyykö puhelin käynnistämään JAVA™-sovelluksia. Yhä useammissa matkapuhelimissa on tämä toiminto, jolloin niihin voidaan asentaa uusia pelejä, tai sähköpostinlukuohjelmia. Java on "käyttöjärjestelmäriippumaton" ohjelmointikieli. Java-ohjelmien pitäisi teoriassa toimia aivan yhtä hyvin tietokoneella kuin matkapuhelimessa.

  Kaksitaajuus
  Ilmoittaa, että laite pystyy pitämään yhteyttä GSM900- ja GSM1800-verkoissa.

  Kolmitaajuus
  Lisää kaksitaajuiseen GSM1900-verkon.

  Kameran tiedot
  Osoitus sisäänrakennetun kameran laadusta. Tämä antaa osoituksen sisäänrakennetun digitaalikameran laadusta. Mitä suurempi resoluutio, sitä selvemmän kuvan kamera pystyy tallentamaan.

  Kukkaro
  Pankkiasiat matkapuhelimessa. Tämä kertoo voitko hoitaa matkapuhelimella pankkiasioita.

  Kädet vapaana -toiminto
  Tämä kertoo pystyykö puhelin vahvistamaan puheäänen toistaakseen sen kaiuttimen kautta, jolloin voit asettaa sen viereesi ja hoitaa puheyhteyden ilman erillisiä kuulokkeita. Kiinteissä puhelimissa on usein myös tämä toiminto. Tällöin puhut kaiuttimen kautta.

  Käsialan tunnistus
  Yhä useampi puhelin on oikeastaan myös PDA (Personal Digital Assistant). Tietojen syötön helpottamiseksi on tämän tyyppisissä puhelimissa usein käsikirjoituksen tunnistusmoduuli. Tällöin voi pienellä muovikynällä kirjoittaa matkapuhelimen näyttöön, joka näyttää kynän liikkeet digitaalisina viivoina.

  Käytettävät taajuudet
  Tämä kertoo millä taajuuksilla puhelin toimii. Suomessa käytetään kolmea taajuutta, GSM900, GSM1800 ja GSM1900. Kyseessä 900 MHz:n, 1800 MHz:n tai 1900 MHz:n FM-taajuus, jolla puhelimet pitävät yhteyttä toisiinsa ja GSM-mastoihin. Useissa maissa, kuten Amerikka, Australia, käytetään muita GSM-standardeja. GSM1800 on vain esimerkki niistä.

  Käyttöjärjestelmät
  Osoitus käytettävästä käyttöjärjestelmästä. Tämä kertoo millä käyttöjärjestelmällä valmistaja ilmoittaa laitetta voitavan käyttää. Usein käy kuitenkin niin, että tästä osoituksesta huolimatta laite tuntuu toimivan MacOS- tai Linux-järjestelmällä.

  LCD-tyyppi
  Kertoo minkä tyyppinen lcd-näyttö on käytössä

  • LCD tarkoittaa Liquid Crystal Display (nestekidenäyttö), ja se on pieni, energiaa säästävä, matkapuhelimeen rakennettu näyttö. Siitä näkee puhelimen tilan, ja kenelle soitat. LCD-näytöissä käytetään erilaisia tekniikoita:
  • TFT: LCD-tyyppi, jonka valotuotto ja katselukulma ovat normaalia LCD-näyttöä paremmat. Siinä voidaan jokaista pikseliä erikseen 'ohjata', eikä siinä esiinny värirappeutumaa.
  • LTPS: TFT:n parannettu versio.
  • STN- ja DSTN-näyttöjä esiintyy harvoin, ja usein ne ovat huonompaa laatua kuin nykyiset TFT-näytöt.

  MMS - Multimedia Messaging Service
  Kertoo voidaanko puhelimella lähettää MMS-viestejä. MMS-viesteihin voi sisällyttää multimedia-kohteita, kuten valokuvia, musiikkia ja puhuttua tekstiä. Nämä viestit lähetetään joko GPRS:llä tai UMTS:lla.

  Modeemi-/ faksitoiminto
  Tämä kertoo voidaanko puhelinta käyttää myös modeemina ja/tai faksina. Tämä voi olla käytännöllistä kun haluat päästä sylimikrosta internetiin, jota varten on soitettava määrättyyn numeroon.

  Muistikortin tyyppi
  Tämä osoittaa minkä tyyppistä muistikorttia tässä puhelimessa voidaan käyttää. Lähes kaikissa puhelimissa käytetään Multi Media Card (MMC)- tai Secure Digital (SD) -kortteja, koska ne ovat ohuita ja pieniä Compact Flash -korttiin verrattuna.

  Muistikortti
  Tämä kertoo voidaanko puhelimen muistia laajentaa muistikortin muodossa. Useissa kameralla ja MP3-soittimella varustetussa puhelimessa on tämä mahdollisuus, jotta lisämuistia voidaan käyttää valokuvien ja musiikin tallentamiseen.

  Muoto
  On olemassa kolme muotoa:
  Normaali, suorakulmainen muoto kuten vanhimmat GSM:t. Tämä muoto on edelleen kaikkein suosituin ja niitä on eniten. Simpukka, avattava malli, usein pienempi, mutta myös paksumpi kuin normaali puhelin. Näppäimistö sijaitsee sisäpuolella, samoin näyttö. Joissakin uusimmista tämän tyyppisistä malleista on pieni näyttö myös ulkopuolella, jolloin voit laitetta avaamatta jo nähdä kuka soittaa. Liukukansimuoto, pyöritettävä malli, jonka alaosaa on useimmiten kierrettävä 180 astetta yläosaan nähden, jotta näppäimet tulevat näkyviin. Se on oikeastaan tietynlainen simpukka, mutta sitä ei käännetä auki vaan se kierretään auki.

  Nelitaajuus
  Kertoo, että laite pystyy GSM900-, GSM1800- ja GSM1900-verkon lisäksi käyttämään myös uusia UMTS-taajuuksia.

  Outlook synk.
  Synkronointi Outlookin kanssa. Tämä ilmoittaa voidaanko puhelin synkronoida Outlookin kalenterin kanssa. Tällöin voit pitää tapaamiset merkittynä sekä puhelimeen että tietokoneeseen, ja antaa niiden synkronoida ne keskenään.

  Paino
  Paino sisältää vakioakun.

  Pikavalintatoiminto
  Tämä kertoo voidaanko näppäimiin ohjelmoida numeroita. Silloin voit ohjelmoida kaverisi numeron näppäimeen 2, jonka jälkeen matkapuhelin ottaa yhteyden, kun painat näppäintä 2 noin 1 sekunnin ajan. Useissa laitteissa on näppäin 1 varattu ääniviestien pikatoiminnolle

  Polyfoniset soittoäänet
  Polyfonia tarkoittaa moniäänisyyttä, ja sen mukaan puhelin pystyy soittamaan useampaa kuin yhtä ääntä, kun joku soittaa tai lähettää sms-viestin. Tällöin kuulostaa siltä, kuin puhelimessa olisi orkesteri, eikä pelkkä heinäsirkka.

  Sisäisen muistin koko
  Tämä antaa osoituksen mahdollisesti sisäänrakennetun webbiselaimen laadusta. Uudemmissa puhelimissa on sisäänrakennettu webbiselain internetsivustojen katseluun. Tämä kertoo mitä eri standardien 'versiota' se tukee. Tässä pätee seuraava: mitä uudempi versio, sitä parempi tuki.

  Sisäänrakennettu antenni
  Miten puhelin hoitaa yhteyden internetiin? Tämä kertoo miten GSM järjestää yhteyden internetiin. WAP, nk. 'dialup'-yhteys, GPRS, tietynlainen ADSL-tyyppinen yhteys, tai UMTS, uusin tekniikka matkapuhelininternetalalla.

  SMS - Short Messaging Service
  Kaikissa GSM:issä on SMS-mahdollisuus. SMS:llä voi lähettää lyhyitä 160 merkin viestejä toiseen GSM:ään. Joissakin puhelimissa on mahdollisuus myös pitempiin viesteihin, mutta silloin on kyseessä EMS. Katso tätä asiaa kohdasta EMS.

  Soittoryhmät
  Onko matkapuhelimessa soittoryhmätoiminto? Mikäli puhelimessa on sellainen, voit liittää kaverisi erityisiin soittoryhmiin, joihin liität omat soittoäänet. Tällöin voit huolehtia siitä, ettet kuule mitään heidän yrittäessään soittaa sinulle työajan ulkopuolella!

  Soittoäänen sävellys
  Tämä kertoo voiko tällä puhelimella itse säveltää soittoäänet sisäänrakennetulla ohjelmistolla, jolla nuotit voi asettaa haluttuun kohtaan.

  Sähköpostitoiminto
  Tämä kertoo onko puhelimella mahdollista lähettää sähköpostia ilman äärimmäisten Java-sovellusten asentamistarvetta.

  Teksti help (T9)
  Tässä kerrotaan onko matkapuhelimessa nk. 'tekstinsyöttöapu'. Tekstinsyöttöapu, jatkossa T9, helpottaa SMS:ien kirjoittamisen. T9 ehdottaa sanoja, joita rupeat kirjoittamaan. Normaalisti, jos haluat kirjoittaa SMS:ään 'haloo', on GSM:ään naputettava "442555666 odotus 666", mikä vie paljon aikaa ja rasittaa peukaloa.
  T9:llä naputat 42566, minkä jälkeen valitset haluamasi sanan niistä, jotka puhelin on muodostanut kyseisistä kirjaimista. Ellei haluamaasi sanaa ole siellä, voit helposti lisätä sen sanakirjaan. Eri GSM-valmistajat ovat tehneet tästä toiminnosta erilaisia sovelluksia, kuten iTap, joka esiintyy puhelimissa, joiden mukana tulee kynä, jolla voit kirjoittaa itse.

  Värinähälytys
  Tämä kertoo onko matkapuhelimessa mahdollisuus värinähälytykseen, kun joku soittaa, viestittää tai kun kalenteri antaa muistutuksen. Tämä on käytännöllinen toiminto, kun esim. haluat tietää soiko puhelimesi, mutta et halua, että se antaa äänimerkkiä. Erittäin kätevä myös ollessasi kokouksessa tai kesken keskustelua, ja odotat soittoa!

  Yhteys
  Miten puhelin pitää yhteyttä toisiin laitteisiin. Tämä ilmoittaa miten puhelin pystyy pitämään yhteyttä toisiin laitteisiin. Alla on käsitelty eri mahdollisuudet. Eniten esiintyviä ovat:

  • infrapuna (IrDA), tässä tapauksessa pitää laitteitten välillä olla näköyhteys, koska yhteys tapahtuu infrapunavalolla, joka ei saa katketa liian pitkäksi aikaa.
  • bluetooth, jolloin yhteys muodostuu radiotaajuudella. Tässä tapauksessa laitteiden välillä ei tarvitse olla näköyhteyttä, mutta niiden on oltava 10�100 metrin säteellä toisistaan.

  Äänivalinta
  Kertoo pystyykö puhelin tunnistamaan puhetta, jolla voidaan soittaa haluttuun numeroon. Silloin voit antaa matkapuhelimen olla taskussa ja kertoa kuulokkeisiin, että haluat soittaa 'kotiin', jonka jälkeen puhelin tekee parhaansa toteuttaakseen toivomuksen.

   

  Suosittuja kännyköitä:
  Nokia Lumia
  Samsung Galaxy
  Apple iPhone

0
 • sopii_toiminnoille:
 • sovellukset:
 • kapasiteetti_riitta_a_:
 • va_ri:
 • tilauksen_tyyppi:
 • ruudun_halkaisija:
  • ruudun_halkaisija_4 - 0
   • ruudun_halkaisija_4_4.5 - 0
    • ruudun_halkaisija_4.5_5 - 0
     • ruudun_halkaisija_5 - 0
     • puheaika:
      • puheaika_2.8 - 0
       • puheaika_5.0 - 0
        • puheaika_6.67 - 0
         • puheaika_10.0 - 0
          • puheaika_11.0 - 0
           • puheaika_12.5 - 0
            • puheaika_13.0 - 0
             • puheaika_14.0 - 0
             • sisa_inen_tallennuskapasiteetti:
              • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_1.0 - 0
               • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_2.0 - 0
                • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_4.0 - 0
                 • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_8.0 - 0
                  • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_16.0 - 0
                   • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_25.0 - 0
                    • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_32.0 - 0
                     • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_50.0 - 0
                      • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_64.0 - 0
                       • sisa_inen_tallennuskapasiteetti_128.0 - 0
                       • price:
                        • price_140 - 0
                         • price_140_270 - 0
                          • price_270_440 - 0
                           • price_440 - 0
                           • pa_a_kameran_tarkkuus:
                            • pa_a_kameran_tarkkuus_5 - 0
                             • pa_a_kameran_tarkkuus_5_8 - 0
                              • pa_a_kameran_tarkkuus_8_13 - 0
                               • pa_a_kameran_tarkkuus_13 - 0
                               • malli:
                               • sisa_lta_a_ka_ytto_ja_rjestelma_n:
                               • matkapuhelimen_koko:
                               • family:
                               • brand:
                               • tyyppi_matkapuhelimen:
                               • ka_ytto_tarkoitus:
                               • sim_card_type:
                               • group:
                               0 - 0
                               • Mistä merkistä pidät eniten? (brand):
                                • Samsung (samsung)
                                • Apple (apple)
                                • Nokia (nokia)
                                • Sony (sony)
                                • LG (lg)
                                • Huawei (huawei)
                                • Acer (acer)
                                • Archos (archos)
                                • Beafon (beafon)
                                • BlackBerry (blackberry)
                                • CAT (cat)
                                • CROSSCALL (crosscall)
                                • Deltaco (deltaco)
                                • Deutsche Telekom (deutsche_telekom)
                                • Doro (doro)
                                • Emporia (emporia)
                                • Honor (honor)
                                • HTC (htc)
                                • Insmat (insmat)
                                • Jiayu (jiayu)
                                • JOLLA (jolla)
                                • Lexibook (lexibook)
                                • Mann (mann)
                                • Maxcom (maxcom)
                                • Meizu (meizu)
                                • Microsoft (microsoft)
                                • Motorola (motorola)
                                • Myphone (myphone)
                                • OnePlus (oneplus)
                                • Palm (palm)
                                • Prestigio (prestigio)
                                • T-Mobile (t_mobile)
                                • Vodafone (vodafone)
                                • Wiko (wiko)
                                • Xiaomi (xiaomi)
                                • Zte (zte)
                               • Mikä on budjettisi? (price):
                                • < 140 € (price_140)
                                • 140 € - 270 € (price_140_270)
                                • 270 € - 440 € (price_270_440)
                                • ≥ 440 € (price_440)
                               • Mihin tarkoitukseen tarvitset matkapuhelinta? (ka_ytto_tarkoitus):
                                • Laadukkaaseen valokuvaamiseen (laadukkaaseen_valokuvaamiseen)
                                • Pelkät puhelut ja tekstiviestit (pelka_t_puhelut_ja_tekstiviestit)
                                • Puhelut ja netin käyttö (3G / 4G liikkeellä) (puhelut_ja_netin_ka_ytto_3g_4g_liikkeella_)
                                • Puhelut ja netin käyttö (WiFi kotona) (puhelut_ja_netin_ka_ytto_wifi_kotona_)
                               • Mitä toimintoja tarvitset? (sopii_toiminnoille):
                                • 4G (4g)
                                • Bluetooth (bluetooth)
                                • Dual SIM tuki (dual_sim_tuki)
                                • Navigointi (navigointi)
                                • Toinen kamera (toinen_kamera)
                                • Touchscreen (touchscreen)
                                • WiFi (wifi)
                               • Minkä kokoisen matkapuhelimen tarvitset? (matkapuhelimen_koko):
                                • Mahdollisimman iso (> 4.4 inch) (mahdollisimman_iso_4_4_inch_)
                                • Mahtuu taskuun (< 5.1 inch) (mahtuu_taskuun_5_1_inch_)
                                • Mahtuu yhteen käteen (< 4.1 inch) (mahtuu_yhteen_ka_teen_4_1_inch_)
                               • Mihin tarvitset matkapuhelimen kapasiteettia? (kapasiteetti_riitta_a_):
                                • Jos käytän puhelinta kamerana (≥ 16GB) (jos_ka_yta_n_puhelinta_kamerana_16gb_)
                                • Kuvat / Apps / Pelit / Musiikki (≥ 8GB) (kuvat_apps_pelit_musiikki_8gb_)
                                • Puhelut / WhatsApp / Internet (≤ 16GB) (puhelut_whatsapp_internet_16gb_)
                               • Mitä sim-korttityyppiä käytät? (sim_card_type):
                                • MicroSIM (microsim)
                                • MicroSIM + NanoSIM (microsim_nanosim)
                                • MiniSIM (minisim)
                                • MiniSIM + MicroSIM (minisim_microsim)
                                • NanoSIM (nanosim)
                               • Mitä mallia etsit? (group):
                                • Apple iPhone 4 (apple_iphone_4)
                                • Apple * iPhone 4S 22548237 (apple_iphone_4s_22548237)
                                • Apple iPhone 4S 8GB Black (apple_iphone_4s_8gb_black)
                                • Apple iPhone 5 (apple_iphone_5)
                                • Apple iPhone 5c (apple_iphone_5c)
                                • Apple iPhone 5s (apple_iphone_5s)
                                • Apple iPhone 6 (apple_iphone_6)
                                • Apple iPhone 6 Plus (apple_iphone_6_plus)
                                • BlackBerry Q10 (blackberry_q10)
                                • BlackBerry Q5 (blackberry_q5)
                                • Doro Phone EASY 520X (doro_phone_easy_520x)
                                • Doro Phone EASY 608 (doro_phone_easy_608)
                                • Doro Phone EASY 612 (doro_phone_easy_612)
                                • Doro PhoneEasy 622 (doro_phoneeasy_622)
                                • HTC Desire 601 (htc_desire_601)
                                • HTC One (htc_one)
                                • HTC ONE M8 (htc_one_m8)
                                • HTC One (M8) Mini 2 (htc_one_m8_mini_2)
                                • HTC One M9 (htc_one_m9)
                                • Huawei Ascend G525 (huawei_ascend_g525)
                                • Huawei Ascend G6 (huawei_ascend_g6)
                                • Huawei Ascend G620 (huawei_ascend_g620)
                                • Huawei Ascend Mate 7 (huawei_ascend_mate_7)
                                • Huawei Ascend P7 (huawei_ascend_p7)
                                • Huawei Ascend Y330 (huawei_ascend_y330)
                                • Huawei Ascend Y530 (huawei_ascend_y530)
                                • Huawei Ascend Y550 (huawei_ascend_y550)
                                • Huawei Honor (huawei_honor)
                                • JOLLA Smartphone (jolla_smartphone)
                                • LG E430 Optimus L3 II (lg_e430_optimus_l3_ii)
                                • LG G2 (lg_g2)
                                • LG G2 mini (lg_g2_mini)
                                • LG G3 (lg_g3)
                                • LG G3S (lg_g3s)
                                • LG G4 (lg_g4)
                                • LG L65 (lg_l65)
                                • LG L Bello D331 (lg_l_bello_d331)
                                • LG L Fino D290N (lg_l_fino_d290n)
                                • LG Optimus L40 (lg_optimus_l40)
                                • LG Optimus L7 II (lg_optimus_l7_ii)
                                • LG Optimus L90 (lg_optimus_l90)
                                • LG P880 Optimus 4X HD (lg_p880_optimus_4x_hd)
                                • Microsoft Lumia 640 XL (microsoft_lumia_640_xl)
                                • Motorola Moto G (motorola_moto_g)
                                • Motorola Moto X (motorola_moto_x)
                                • Nokia 108 (nokia_108)
                                • Nokia 113 (nokia_113)
                                • Nokia 515 (nokia_515)
                                • Nokia 6131 (nokia_6131)
                                • Nokia 6300 (nokia_6300)
                                • Nokia 808 Pureview (nokia_808_pureview)
                                • Nokia ASHA 205 (nokia_asha_205)
                                • Nokia Asha 208 (nokia_asha_208)
                                • Nokia Asha 311 (nokia_asha_311)
                                • Nokia Lumia 1020 (nokia_lumia_1020)
                                • Nokia Lumia 1320 (nokia_lumia_1320)
                                • Nokia Lumia 1520 (nokia_lumia_1520)
                                • Nokia Lumia 520 (nokia_lumia_520)
                                • Nokia Lumia 530 (nokia_lumia_530)
                                • Nokia Lumia 610 (nokia_lumia_610)
                                • Nokia Lumia 620 (nokia_lumia_620)
                                • Nokia Lumia 625 (nokia_lumia_625)
                                • Nokia Lumia 630 (nokia_lumia_630)
                                • Nokia Lumia 635 (nokia_lumia_635)
                                • Nokia Lumia 710 (nokia_lumia_710)
                                • Nokia Lumia 720 (nokia_lumia_720)
                                • Nokia Lumia 735 (nokia_lumia_735)
                                • Nokia Lumia 800 (nokia_lumia_800)
                                • Nokia Lumia 820 (nokia_lumia_820)
                                • Nokia Lumia 830 (nokia_lumia_830)
                                • Nokia Lumia 900 (nokia_lumia_900)
                                • Nokia Lumia 920 (nokia_lumia_920)
                                • Nokia Lumia 925 (nokia_lumia_925)
                                • Nokia Lumia 930 (nokia_lumia_930)
                                • Samsung C3590 (samsung_c3590)
                                • Samsung E1190 (samsung_e1190)
                                • Samsung E1200 (samsung_e1200)
                                • Samsung Galaxy A3 SM-A300F (samsung_galaxy_a3_sm_a300f)
                                • Samsung Galaxy A5 A500F (samsung_galaxy_a5_a500f)
                                • Samsung Galaxy Ace 3 (samsung_galaxy_ace_3)
                                • Samsung Galaxy Ace Style (samsung_galaxy_ace_style)
                                • Samsung Galaxy Alpha G850F (samsung_galaxy_alpha_g850f)
                                • Samsung Galaxy Core (samsung_galaxy_core)
                                • Samsung Galaxy Core II (samsung_galaxy_core_ii)
                                • Samsung Galaxy Core Plus G3500 (samsung_galaxy_core_plus_g3500)
                                • Samsung Galaxy Core Prime (samsung_galaxy_core_prime)
                                • Samsung Galaxy Grand 2 (samsung_galaxy_grand_2)
                                • Samsung Galaxy K Zoom (samsung_galaxy_k_zoom)
                                • Samsung Galaxy Note 3 (samsung_galaxy_note_3)
                                • Samsung Galaxy Note 4 (samsung_galaxy_note_4)
                                • Samsung Galaxy Note 4 Edge (samsung_galaxy_note_4_edge)
                                • Samsung Galaxy S3 (samsung_galaxy_s3)
                                • Samsung Galaxy S3 Neo (samsung_galaxy_s3_neo)
                                • Samsung Galaxy S4 (samsung_galaxy_s4)
                                • Samsung Galaxy S4 Mini (samsung_galaxy_s4_mini)
                                • Samsung Galaxy S5 (samsung_galaxy_s5)
                                • Samsung Galaxy S5 mini (samsung_galaxy_s5_mini)
                                • Samsung Galaxy S6 (samsung_galaxy_s6)
                                • Samsung Galaxy S6 Edge (samsung_galaxy_s6_edge)
                                • Samsung Galaxy S III MINI (samsung_galaxy_s_iii_mini)
                                • Samsung Galaxy Trend Lite (samsung_galaxy_trend_lite)
                                • Samsung Galaxy Trend Plus (samsung_galaxy_trend_plus)
                                • Samsung Galaxy Young 2 (samsung_galaxy_young_2)
                                • Samsung I9105 Galaxy SII PLUS (samsung_i9105_galaxy_sii_plus)
                                • Samsung I9305 Galaxy S III LTE (samsung_i9305_galaxy_s_iii_lte)
                                • Samsung I9506 Galaxy S 4 16GB NFC LTE+ (samsung_i9506_galaxy_s_4_16gb_nfc_lte_)
                                • Samsung S5230 STAR (samsung_s5230_star)
                                • Samsung S6310 Galaxy Young (samsung_s6310_galaxy_young)
                                • Samsung S7560 Galaxy Trend (samsung_s7560_galaxy_trend)
                                • Sony Xperia M2 (sony_xperia_m2)
                                • Sony Xperia Z (sony_xperia_z)
                                • Sony Xperia Z1 (sony_xperia_z1)
                                • Sony Xperia Z1 Compact (sony_xperia_z1_compact)
                                • Sony Xperia Z2 (sony_xperia_z2)
                                • Sony Xperia Z3 (sony_xperia_z3)
                                • Sony XPERIA Z3 Compact (sony_xperia_z3_compact)
                                • Sony Xperia Z Ultra (sony_xperia_z_ultra)
                               • Paljonko sisäistä tallennuskapasiteettia tarvitset? (sisa_inen_tallennuskapasiteetti):
                                • 1.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_1.0)
                                • 2.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_2.0)
                                • 4.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_4.0)
                                • 8.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_8.0)
                                • 16.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_16.0)
                                • 25.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_25.0)
                                • 32.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_32.0)
                                • 50.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_50.0)
                                • 64.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_64.0)
                                • 128.0 GB (sisa_inen_tallennuskapasiteetti_128.0)
                               • Minkä värisestä pidät eniten? (va_ri):
                                • Coral (coral)
                                • Gold (gold)
                                • Grafiitti (grafiitti)
                                • Harmaa (harmaa)
                                • Hopea (hopea)
                                • keltainen (keltainen)
                                • Kupari (kupari)
                                • Meripihka (meripihka)
                                • Multi (multi)
                                • Musta (musta)
                                • Oranssi (oranssi)
                                • oranssi/valkoinen (oranssi_valkoinen)
                                • Platina (platina)
                                • Punainen (punainen)
                                • punainen/pinkki (punainen_pinkki)
                                • punainen/valkoinen (punainen_valkoinen)
                                • Purppura (purppura)
                                • Puuhiili (puuhiili)
                                • Ruostumaton teräs (ruostumaton_tera_s)
                                • Shampanja (shampanja)
                                • Sininen (sininen)
                                • sininen/musta (sininen_musta)
                                • Syaani (syaani)
                                • Tähtiharmaa (ta_htiharmaa)
                                • Titaani (titaani)
                                • Vaaleanpunainen (vaaleanpunainen)
                                • valkoinen (valkoinen)
                                • Vihreä (vihrea_)
                                • Violetti (violetti)
                               • Minkä kokoinen ruutu sopii sinulle parhaiten? (ruudun_halkaisija):
                                • < 4 tuuma (ruudun_halkaisija_4)
                                • 4 tuuma - 4.5 tuuma (ruudun_halkaisija_4_4.5)
                                • 4.5 tuuma - 5 tuuma (ruudun_halkaisija_4.5_5)
                                • ≥ 5 tuuma (ruudun_halkaisija_5)
                               • Mikä käyttöjärjestelmä sopii sinulle parhaiten? (sisa_lta_a_ka_ytto_ja_rjestelma_n):
                                • Android (android)
                                • Asha (asha)
                                • BlackBerry OS (blackberry_os)
                                • iOS (ios)
                                • Nucleus OS (nucleus_os)
                                • Sailfish OS (sailfish_os)
                                • Symbian OS (symbian_os)
                                • Windows Phone (windows_phone)
                                • Windows Phone 8 Black (windows_phone_8_black)
                               • Valitsetko prepaid vai simlock-vapaan puhelimen? (tilauksen_tyyppi):
                                • Ennakkoon maksettu (ennakkoon_maksettu)
                                • Lukitsematon SIM (lukitsematon_sim)
                               • Kuinka tarkkaa kameraa tarvitset? (pa_a_kameran_tarkkuus):
                                • < 5 MP (pa_a_kameran_tarkkuus_5)
                                • 5 MP - 8 MP (pa_a_kameran_tarkkuus_5_8)
                                • 8 MP - 13 MP (pa_a_kameran_tarkkuus_8_13)
                                • ≥ 13 MP (pa_a_kameran_tarkkuus_13)
                               • Paljonko puheaikaa tarvitset? (puheaika):
                                • 2.8 tuntia (puheaika_2.8)
                                • 5.0 tuntia (puheaika_5.0)
                                • 6.67 tuntia (puheaika_6.67)
                                • 10.0 tuntia (puheaika_10.0)
                                • 11.0 tuntia (puheaika_11.0)
                                • 12.5 tuntia (puheaika_12.5)
                                • 13.0 tuntia (puheaika_13.0)
                                • 14.0 tuntia (puheaika_14.0)
                               • Mistä mallista pidät eniten? (malli):
                                • Baari (baari)
                                • Perusmalli (perusmalli)
                                • Simpukka (simpukka)
                               • Minkä tuoteperheen matkapuhelinta etsit? (family):
                                • 10 (10)
                                • 808 (808)
                                • Ascend (ascend)
                                • Asha (asha)
                                • Atrix (atrix)
                                • Blade (blade)
                                • Desire (desire)
                                • F70 (f70)
                                • G2 (g2)
                                • G2 Mini (g2_mini)
                                • G3 (g3)
                                • G3 s (g3_s)
                                • G Flex (g_flex)
                                • Galaxy (galaxy)
                                • Galaxy S (galaxy_s)
                                • Galaxy S III mini (galaxy_s_iii_mini)
                                • Grand (grand)
                                • HIGHWAY (highway)
                                • Honor (honor)
                                • iPhone (iphone)
                                • L40 (l40)
                                • L65 (l65)
                                • L70 (l70)
                                • L90 (l90)
                                • L Bello (l_bello)
                                • L Fino (l_fino)
                                • Liberto (liberto)
                                • Liquid (liquid)
                                • Lumia (lumia)
                                • Moto E (moto_e)
                                • Moto G (moto_g)
                                • Moto X (moto_x)
                                • MultiPhone (multiphone)
                                • Neon (neon)
                                • Nexus (nexus)
                                • Nexus 6 (nexus_6)
                                • ONE (one)
                                • Optimus (optimus)
                                • Optimus L (optimus_l)
                                • PhoneEasy (phoneeasy)
                                • Primo (primo)
                                • RAINBOW (rainbow)
                                • RIDGE (ridge)
                                • S-line (s_line)
                                • Secure (secure)
                                • Spirit (spirit)
                                • Xperia (xperia)
                               • Mitä sovelluksia tarvitset matkapuhelimeesi? (sovellukset):
                                • Facebook / Twitter / Google+ (facebook_twitter_google_)
                                • Skype (skype)
                                • Spotify (spotify)
                                • WhatsApp (whatsapp)
                               • Minkä tyyppisen matkapuhelimen tarvitset? (tyyppi_matkapuhelimen):
                                • GSM (gsm)
                                • Iskunkestävät puhelimet (iskunkesta_va_t_puhelimet)
                                • Senior matkapuhelin (senior_matkapuhelin)
                                • Smartphone (smartphone)
                                • Vedenkestävä (vedenkesta_va_)