x
x
x Kaikki kategoriat x Kategoriat MENU
Haet nyt kategoriassa {{$data.getCategoryName() | lowercase}} (poista)
{{ $data.getCategoryName() }}
×
{ "valueFormat": "[[cg.view.page.base.SearchPanelBehavior.cleanSearchText(value.getTerm())]]" } off Etsi tuotteita... Hae tuotteita kategoriassa {{$data.getCategoryName() | lowercase}}... Etsi tuotteita... Hae... Etsi tuotteita...
Kategoriat x Sulje

Maksamisen turvallisuus

Verkkokaupasta ostaessa on mahdollista maksaa:
- Laskulla, joka tulee tuotteen mukana.
- Postiennakolla, jolloin tuote maksetaan noudettaessa postista käteisellä tai pankkikortilla. Muiden maksujen lisäksi posti veloittaa postiennakkomaksun.
- Verkkopankilla. Tämä on turvallinen tapa maksaa, mutta ei välttämättä toimi ulkomailta ostettaessa, vaan toimii suurimmassa osassa kotimaisista verkkokaupoista.
- Luottokortilla

Luottokortilla maksaminen
Maksaessasi luottokortilla verkkokaupassa annat korttisi numeron tilauksen yhteydessä. Yritys veloittaa maksun suoraan luottokorttiyhtiön kautta. Sinulle ei jää maksuvaiheessa mitään tositetta maksun suorittamisesta. Muista tarkistaa maksujen oikeellisuus maksuerittelystä, jonka luottokorttiyhtiö lähettää sinulle.

Mikäli sinulta on veloitettu virheellinen summa tai ostos, jota et ole tehnyt, sinun tulee ottaa yhteyttä verkkokauppaan sekä luottokorttiyhtiöön. Sinun ei tarvitse maksaa tuotteista, joita et ole tilannut. Myyjän on pystyttävä todentamaan tilauksesi.

Ongelmatapauksissa luottokorttiyhtiö voi korvata sinulle kauppahinnan ja huolehtii hinnan perimisestä verkkokaupalta. Tämä edellyttää, että olet käyttänyt luottokorttiyhtiösi suosittelemaa salausta.

Salaus
Osassa verkkokaupoista on mahdollista maksaa luottokortilla SET- tai SSL- maksujärjestelmiä käyttäen. Nämä ovat salausjärjestelmiä, jotka takaavat turvallisen maksamisen. Luottokorttiyhtiö takaa tietoturvan silloin kun kaupanteon kaikki osapuolet ovat mukana em. salausjärjestelmissä.
- SET eli Secure Electronic Transaction - salausjärjestelmässä kauppaa tekevät osapuolet tunnistetaan korttiyhtiöiden myöntämillä varmenteilla. Tässä järjestelmässä myyjä ei saa tietoonsa kortin numeroa eikä voimassaoloaikaa.
- SSL eli Secure Sockets Layer - salausjärjestelmä suojaa yhteyden verkkokauppiaan ja sinun tietokoneesi välillä. Kauppaa tekevien osapuolten väliset sanomat suojataan ulkopuolista lukemista ja muuttamista vastaan.

Viivästyskorko
Maksuehtoihin kannattaa tutustua huolellisesti jo ennen tilaamista. Mikäli et maksa laskua ajoissa, on myyjällä oikeus periä viivästyskorkoa tilaamasi tuotteen hinnasta.

Viivästyskorko koskee myös myyjää siinä tapauksessa, että hän ei ole toimittanut tilaamasi ja jo maksamaasi tuotetta 30 päivän kuluessa tilauksen tekemisestä. Tällöin myyjä joutuu maksamaan viivästyskorkoa kauppahinnalle.

Valtiovarainministeriö vahvistaa viivästyskoron vuosittain. 

Suomen Kuluttajaliitto