Trampoliinin ostaminen voi olla vaikeaa sillä markkinoilla on kymmeniä eri malleja, joista valita. Trampoliinit näyttävät kuluttajasta usein samalta vaikka niiden laatu, turvallisuus ja kestävyys vaihtelevat huomattavasti. Mitä sitten kannattaa ottaa huomioon kun on hankkimassa trampoliinia?
Trampoliinityypit
Fitness-trampoliinit - Sisällä käytettävät fitness-trampoliinit ovat tarkoitettu tehokkaaseen mutta turvalliseen treenaamiseen esimerkiksi kotona. Trampoliinilla hyppiminen onkin mitä parhainta harjoitusta hengitys- ja verenkiertoelimistölle eikä se rasita niveliä.
Maatrampoliinit - Maatrampoliini on maahan upotettava trampoliini, eli se upotetaan maanpinnan tasolle haluttuun kohtaan pihalla. Upotettava trampoliini sulautuu pihalle pilaamatta puutarhan näkymiä, ja se on myös turvallinen sillä se nousee noin 20cm maanpinnalta.
Perinteiset trampoliinit - Perinteiset pihatrampoliinit joissa on jalat, ja jotka ovat yleensä noin vajaa metrin korkeudella maasta.
Lisäksi sivuiltamme löydät myös ilmavolttiradat. Ilmavolttirata on ilmalla täytettävä voimistelualusta, joka sopii niin sisä- kuin ulkokäyttöön. Ilmavolttirata pehmentää maahantuloa ja mahdollistaa korkeammat pomput. Se vähentää pomppimisesta aiheutuvia ääniä ja sen pintamateriaali estää liukastumiset.
Turvallisuus
Trampoliinissa olisi aina hyvä olla turvaverkko, ja mikäli itse trampoliinissa sitä ei tule mukana kannattaa se ostaa erikseen. Kokeenemmallekkin hyppijälle sattuu virheitä ja varsinkin lasten hyppiessä on ensisijaisen tärkeää hankkia turvaverkollinen trampoliini estääksesi hyppijän tipahtamisen hyppymatolta.
Sijoita laatuun: Laadukkaat mallit ovat käyneet tarkat turvallisuustestit ja niiden kehittämisessä turvallisuus otetaan huomioon aina. Paksut ja hyvin suojaavat reunapehmusteet antavat parhaan mahdollisen suojan ja turvaverkko kestää isommankin hyppijän painon, kun hyppijä siihen horjahtaa.
Koko
Koon valintaan tärkeimpänä tekijänä vaikuttaa sille pihalta löytyvä tila sekä se minkä ikäisille lapsille se on tulossa. Pienet alle 4m halkaisijaltaan olevat mallit soveltuvat parhaiten pienemmille lapsille kun taas isot yli 4m halkaisijaltaan olevat jättitrampoliinit soveltuvat isommille lapsille ja niillä on hyvä hyppitila isompienkin temppujen tekemiseen. Useimmin kannattaa hankkia kerralla isompi malli. Hyppijöiden kasvaessa temppujen ja tilantarve kasvaa samalla ja tällöin halutaan isompi trampoliini.
Muoto
Trampoliinin koon lisäksi sen pihalta viemään tilaan vaikuttaa oleellisesti malli. Perinteistä ympyrän muotoista huomattavan paljon vähemmän tilaa vie suorakaiteen muotoinen trampoliini. Suorakaiteen mallinen trampoliini onkin hyvä valinta pienenelle pihalle ja se on helppo sijoittaa esimerkiksi tontin rajalle ilman että se vie hukkaneliöitä.
Muuta huomioitavaa
Maatrampoliiniin pienenkin lapsen on helppoa mennä hyppimään, mutta suosittelemme aina hankkimaan tikkaat perinteisiin malleihin. Tikkaiden avulla lasten on helppoa nousta ja laskeutua pois trampoliinilta. Osassa malleista tikkaat tulevat trampoliinin mukana, mutta useimmat kaupat myyvät tikkaita myös erikseen.
Trampoliini kannattaa myös suojata aina sääsuojapeitteellä, sillä sääpeite antaa hyvän suojan trampoliinille sekä helpottaa trampoliinimaton puhtaana pitämistä.
Tee helppo ja nopea vertailu laajasta trampoliinivalikoimastamme, ja valitse trampoliini laadukkaalta merkiltä kuten Berg, I-Sport, Salta, Exit tai Etan.
Lähde: tasapeli.fi (https://www.tasapeli.fi/page/24/trampoliinin-ostajan-opas---loyda-taydellinen-trampoliini)