Haudutuspata on joka kodin työkalu, jonka avulla valmistat herkullisen aterian vähemmällä työllä. Sähköllä lämpiävä keraaminen haudutuspata kypsentää ruoan hitaasti tuoden esiin ainesosien aromit ja säilyttäen ruoan ravinteet. Haudutuspadassa ruoka valmistuu turvallisesti kotona vaikka työpäivän aikana, jolloin valmis pataruoka odottaa kotiin tullessa. Padassa ruoka pysyy lämpimänä myös myöhemmin saapuvalle.
Haudutuspataa valitessa törmää nopeasti erilaisiin malleihin – kuinka valita juuri oikea omaan keittiöön?
Esimerkiksi viiden litran haudutuspata riittää 5–6 hengelle kokkaamiseen riippuen siitä, mitä ruokaa halutaan tehdä. Kannattaa valita mielummin hieman reilumpi pata kuin liian pieni. Hifistelijä valitsee haudutuspadan ajastimella, joka pitää ruoan lämpimänä vielä senkin jälkeen, kun ruoka on jo valmista. Ajastustoiminnolla suussasulavan pataruoan voi tehdä aamulla valmiiksi odottamaan päivällisaikaa.
Haudutuspata hurmaa monipuolisuudellaan. Esimerkiksi Crock-Potin DuraCeramic-pinnoitteella varustellut haudutuspadat voi irrottaa haudutuskeittimestä, jolloin pataa voi käyttää tavallisella liedellä, induktioliedellä, uunissa ja pakastimessa.
Haudutuspadassa ruoan valmistaminen on myös taloudellista: pataruoasta riittää helposti suuremmallekin joukolle tai jää ruokaa vielä seuraavallekin päivälle. Pataruoka vain paranee uudelleen lämmitettäessä, joten se soveltuu loistavasti myös mukaan lounaaksi töihin.
Pataruoka kestää hyvin myös pakastamisen. Koska pataruoan valmisteluihin menee vain vähän aikaa, ja ruoka valmistuu kirjaimellisesti itsestään, jää aikaa arjessa muihin askareisiin!